Sastanak lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija

Predsjednica CLIP Našice, Emilija Malovčak danas je u Gradskoj vijećnici sudjelovala na koordinacijskom sastanku lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija s područja Osječko – baranjske županije. Sastanak je organizirala Županijska razvojna agencija u suradnji s Našičkom razvojnom agencijom i Gradom Našice.

Na početku sastanka sve nazočne je pozdravio gradonačelnik i predsjednik LAG-a “Karašica” Krešimir Kašuba i ukazao na važnost ovakvih sastanaka za lokalnu zajednicu.

Nakon uvodnog obraćanja, Ivan Belošević direktor Našičke razvojne agencije predstavio je rad NARA-e i projekte koje je ona odradila kao doprinos unaprjeđenju i obnovi Našica. „Također smatram kako su koordinacije vrlo bitne jer se komunikacija mora odvijati u oba smjera i samo tako ćemo doći do ukupnog cilja.” – rekao je direktor Belošević zaključivši kako su koordinacija i suradnja između različitih dionika ključni elementi za poticanje lokalnog razvoja i jačanje poduzetničke klime.

Denis Ćosić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko – baranjske županije, sudionicima je predstavio planove za buduće razdoblje s naglaskom na projekt Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija.

Nakon sastanka, Ivan Belošević je sudionike poveo u obilazak užeg centra grada u kojem se privodi kraju obnova Velikog i Malog dvorca te Gregerove vile.