CLIP Našice izdao knjigu "Mala škola društvenog poduzetništva"

U sklopu provedbe EU projekta „Društvenim poduzetništvom do uspjeha na nogometnom terenu kojeg su zajedno provodili NK „Motičina“ i CLIP Našice osmišljena je edukacija „Mala škola društvenog poduzetništva“.

Zbog izuzetnog značaja ove tematike i želje za unaprjeđenjem društvenog poduzetništva kako u Donjoj Motičini i Našicama, tako i u Osječko – baranjskoj županiji, CLIP Našice se kao dodanu vrijednost projekta odlučio organizirati on – line edukaciju, ali i tiskati ovaj priručnik koji će biti dostupan široj ciljnoj skupini i većem broju krajnjih korisnika.

Sadržaj edukacije je osmislila i napisala Emilija Malovčak, predsjednica CLIP Našice. Društvenim poduzetništvom se mogu baviti i neprofitne organizacije koristeći poslovne modele za zadovoljavanje svojih ciljeva. Priručnikom prvenstveno želimo osposobiti udruge da poštujući načela društvene, okolišne i ekonomske održivosti postignu samoodrživost, a stvorenu dobit/višak prihoda ulože u aktivnosti na dobrobit zajednice.

Priručnik je zamišljen kao osnova uspostave poticajnog okruženja za promicanje i razvoj društvenog poduzetništva. Na projektnim aktivnostima su bila uključena i djeca koja su dobila informacije kako od malih nogu poduzetnički razmišljati i razvijati poduzetničke vještine. Posebnost priručnika je u tome što je i u njegovoj ilustraciji bila uključena djevojčica Lota Malovčak (4 godine) koja je za oslikavanje korica odabrala motiv jeseni koji je oslikala tehnikom akril na platnu. "Društveno poduzetništvo je šareno kao i jesen." rekla je Lota Malovčak. 

Tiskan je u 100 primjeraka i besplatno se može preuzeti u CLIP Našice (Trg dr. Franje Tuđmana 16, Našice).