D.O.N.A.U.

D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha

U sklopu aktivnosti namijenjenih nezaposlenim osobama održano je ukupno 6 ciklusa svake od aktivnosti (interaktivne motivacijske radionice, ciklusa radionica o pokretanju vlastitog posla, ciklus edukacija o operativnom funkcioniranju OPG-a i ciklus edukacija o ekološkoj poljoprivredi), po 2 ciklusa na svakoj lokaciji- Dalj, Osijek i Našice.

Na motivacijskim radionicama sudjelovalo je 60 polaznika, edukaciji o pokretanju poslovanja za nezaposlene koji razmišljaju o samozapošljavanju 68 polaznika, edukaciji o operativnom funkcioniranju OPG- 53 polaznika, a edukaciji o ekološkoj poljoprivredi prisustvovala su 54 polaznika.

U projekt su bili uključeni i učenici srednjih škola poljoprivrednog smjera koji su se upoznali s poduzetništvom i koji su osnaženi za pokretanje posla nakon završenog obrazovanja.  Edukacijama za učenike sudjelovale su Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, Srednja škola Dalj i Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice. Na edukacije o poduzetništvu kroz 5 tema  (Poduzetnička igra, Poduzetničke osobine i vještine, Identificiranje poslovne prilike i razrada, Kako započeti vlastiti posao? i Marketing poduzetnika početnika) bila su uključena 94 učenika.

Jedna od projektnih aktivnosti bilo je i formiranje Info točki za (samo)zapošljavanje. Tako se s korisnicima kroz 18 mjeseci radilo u 3 Info točke: Info točka OSIJEK - Centar za poduzetništvo, Info točka DALJ - Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. i Info točka NAŠICE - Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice – CLIP Našice.

Održana su i 4 studijska putovanja i posjeta OPG-ovima u Baranji s ciljem predstavljanja primjera dobre prakse i promoviranja OPG-a kao jednog od oblika zapošljavanja i unaprjeđenja Slavonije i Baranje.

Kao dodana vrijednost projekt tiskan je priručnik za izradu poslovnog „Pokrećem posao“ kao pomoć svim osobama koje se planiraju zaposliti putem potpore HZZ-a. Autorica vodiča je Emilija Malovčak iz CLIP Našice koji je imao ulogu izdavača.

Završna konferencija projekta održana je 23. rujna 2020. godine u prostoru BIOS Osijek. 


Nositelj projekta: CZP Osijek 

Partneri: CLIP Našice 

               LRA d.o.o. Erdut 

               HZZ Regionalni ured Osijek 

Vrijednost projekta: 839.848,29 HRK 

Razdoblje provedbe: 26. ožujka 2019. do 26. rujna 2020. godine


 Više o projektu OVDJE.